Heart systems

Heart Systems N.V. is gestopt met zijn activiteiten in 2013. 

Paul geeft nu en dan nog een NLP dagworkshop en de Munay-Ki inwijdingen en Privé consults bij hem thuis.Welkom bij Heart Systems N.V.
Internationaal Trainingsinstituut voor Communicatie en NLP

"Als je aan een hongerige mens een vis geeft, heeft hij voor een dag te eten. Als je hem leert vissen, heeft hij overvloedig te eten voor gans zijn leven."
-Chinees spreekwoord


Wat is NLP?

Neuro-Linguïstisch-Programmeren (NLP) ontwikkelt voornamelijk het gedeelte van de hersenen dat we gebruiken bij inter-persoonlijke en de intra-persoonlijke communicatie. Dit wil zeggen: je vermogen om te communiceren met andere personen en het vermogen om binnenin jezelf je aanwezige talenten en potentiële vermogens aan te spreken, en optimaal te leren gebruiken in de omstandigheden waarin je dat wenst. Met communicatie bedoelen we, informatie ontvangen, verwerken, en uitzenden.

Door NLP word je nog meer bewust van alles wat je denkt, voelt en doet. Dat leidt tot meer keuze en kwaliteit op alle belangrijke domeinen van je leven.

Meer over NLP

Dr. Richard Bandler en John Grinder hebben in kaart gebracht, hoe succesrijke mensen het bewuste en onbewuste gedeelte van hun hersenen gebruiken. Van uit hun onderzoek, hebben ze een model gemaakt, dat overdraagbaar is, Neuro-Linguïstisch-Programmeren (NLP) is een gebruiksaanwijzing van je hersenen.

NLP ontwikkelt voornamelijk het gedeelte van de hersenen dat we gebruiken bij inter-persoonlijke en de intra-persoonlijke communicatie.

Dit wil zeggen: je vermogen om te communiceren met andere personen en het vermogen om binnenin jezelf je aanwezige talenten en potentiële vermogens aan te spreken, en optimaal te leren gebruiken in de omstandigheden waarin je dat wenst. Met communicatie bedoelen we, informatie ontvangen, verwerken, en uitzenden.

Neuro, staat voor het neurologische systeem waardoor onze biologische levensprocessen gestuurd worden, onze gemoedstoestand en gezondheid.

Linguïstisch, door de taal die we gebruiken beïnvloeden we die innerlijke neurologische processen, en maken we veranderingen mogelijk. De taal en de woorden zijn het voertuig om o.a. richting te geven aan stemmingen, gevoelens, en motivatie. De taal heeft een inhoud en een vorm . Door vooral de vorm te leren ontdekken en gebruiken krijg en geef je veel preciezere informatie en communicatie, naar jezelf en anderen toe.

Programmeren, is de manier waarop we de informatie over de wereld rondom ons organiseren, en de manier waarop we die informatie opslaan in het onderbewuste gedeelte van de mind. Dit programma is ons 'model van de wereld', van waaruit we automatisch en onbewust reageren, of bewust keuzen maken en beslissingen nemen. De totaal nieuwe ervaring die NLP ons aanreikt is dat die (her)programmering veel eenvoudiger, efficiënter en veiliger gebeurt, door je met de 'vorm' bezig te houden waarin de informatie opgeslagen is. De vorm is de directe taal van het onderbewuste, de inhoud is de taal van het mentale en het rationele. Samen leiden ze naar een nieuwe dimensie, op dezelfde manier als kijken door twee ogen samen, het dieptezicht doet ontstaan.

Door NLP word je nog meer bewust van alles wat je denkt, voelt en doet

Deze verrijking kan niet anders dan tot meer keuze en kwaliteit leiden op alle belangrijke domeinen van je leven.

New York training Institute

Anné Linden oprichtster en directrice van NYTI heeft in 1979 het eerste NLP opleidingsinstituut opgericht in de VS en heeft de opleiding steeds aangepast en uitgebouwd. Anné is één van de meest gewaardeerde trainers van NLP op internationaal gebied.

Paul Liekens heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven als manager, en als zelfstandig ondernemer. Daarnaast is hij meer dan 25 jaar bezig met studie over het totale menselijke functioneren, intra- en interpersoonlijke communicatie, en hoe mensen bereiken wat ze willen bereiken.

Dr. Richard Bandler en John Grinder hebben in kaart gebracht, hoe succesrijke mensen het bewuste en onbewuste gedeelte van hun hersenen gebruiken. Vanuit hun onderzoek, hebben ze een model gemaakt, dat overdraagbaar is, Neuro-Linguïstisch-Programmeren is een gebruiksaanwijzing van je hersenen.

NLP en Paul Liekens

Paul volgde de practitioner en master bij Anné Linden in 1986-88, en begon zelf met opleiding te verstrekken in 1994. Hij bleef zich vervolmaken in NLP door naast een trainers opleiding bij Anné Linden ook die training te gaan volgen bij de grondlegger van NLP Richard Bandler. verder nog bij John Grinder co-grondlegger, Robert Diltz, Robert Mac Donald, Anthony Robbins, Edward Reese, Brian van der Horst, Mark Furman, Michael Hall (neuro-semantics), Tim Halbom, Suzi Smit, Judith Delozier.

In 2000 werd hij uitgenodigd door Robert Diltz op het millenium congres in Santa Cruz, in de universiteit van Californië, waar NLP ontstaan is. Daar heeft Paul een workshop gegeven over NLP en spirituele ontwikkeling voor trainers uit 28 verschillende landen. Op dat moment al was hij de voorloper van wat men in 2007 ' NLP derde generatie' is gaan noemen.

NLP derde generatie is het opentrekken van NLP naar andere disciplines, 'NLP... plus'. Hij werd als spreker over dit onderwerp gevraagd op het congres NLP in Nederland in 2007.

Paul geeft nog steeds de sterke oorspronkelijke basis opleiding van NLP, en vervolledigt, verrijkt en bekrachtigt die basis van, uit een hoger perspectief, van uit sjamanisme, en vanuit de wetenschappelijke hoek, kwantumfysica. Misschien wordt dit binnen enkele jaren de vierde generatie genoemd?

Hij schreef inmiddels 20 boeken, (waarvan 11 over NLP), die uitgegeven zijn in 7 verschillende talen.Maak een gratis website.