Waarom ik het originele Ho'oponopono boek (Nederlandse versie) terug uitgeef


Het enige exemplaar van mijn oud originele Ho'oponopono boek is me heel dierbaar, mijn mama hielp nog mee aan de vertaling ervan, het is ook heel bijzonder van inhoud want het kan je leven veranderen. Waarom ik mijn oude originele Ho'oponopono boek heruitgeef: Ho'oponopono is een zeer efficiënt Hawaiiaans doe-het-zelf genezingsproces. Ik heb het geluk gehad één van de laatste Hawaiiaanse Kahunas, (priester, magiër) te mogen ontmoeten, en ik ben bij haar, Morrnha Simeone, in de leer geweest. Ik ben naar Hawaï gereisd, samen met Gerda Vanderlinden om de ho'oponopono te verdiepen. Ik heb op mijn eentje tussen dolfijnen gezwommen in de oceaan, ik ben kunnen doordringen tot het verboden gebied, waar de eeuwigdurende vulkaanuitbarsting in de oceaan stroomt, en heb daar een halve dag en halve nacht zitten genieten. Dat was een onvergetelijke gebeurtenis want ik zag soms door een spleetje, in de al jaren afgekoelde lava, de roodgloeiende verse lava doorstromen. Zo heb ik voor mezelf de Hawaiiaanse spirit geïntegreerd. Ik heb voor Morrnha, einde jaren 1980,samen met Gerda, een aantal lezingen georganiseerd in België en Nederland. Morrnha spoorde me aan, en vroeg me uitdrukkelijk om Ho'oponopono te verspreiden. Maar ik had toen een goedlopend bedrijf dat veel aandacht vroeg. Ik heb wel samen met mijn moeder, de essentie van het originele boek: 'SELF-IDENTITY trough HO'OPONOPONO' van Stanley Haleakela Hew Len PH.D. vertaald in het Nederlands, zodat jij dit wonderbaarlijk krachtig helingssysteem voor jezelf en anderen kunt gebruiken. Ik heb toen 500 exemplaren laten drukken, maar niemand had hier toen belangstelling voor. Ik kreeg ze niet verkocht en heb ze dan, na enkele jaren, met pijn in het hart naar een papierslag van de scouts gedaan. Nu is er langs alle kanten opnieuw vraag naar, daarom deze herdruk voor mezelf en de privésessies. In principe is Ho'oponopono een vergevingsproces en daardoor ook een genezingsproces. In sommige godsdiensten wordt vergiffenis schenken aan een medemens, die jou, in jouw beleving, kwaad aangedaan heeft, voorgesteld als een geschenk en bevrijding voor de ander. In feite is het geschenk aan jezelf veel groter, want jij liep nog steeds met de last op je schouders, en die valt dan van je af, jij bevrijdt jezelf. Door de wet van aantrekken en afstoten, zijn wij de onvermijdelijke scheppers van onze eigen werkelijkheid, en we kunnen er zelfs niet 1 seconde mee ophouden. Door te blijven rondlopen met wrevel, of zelfs haatgevoelens trek je ook omstandigheden aan waardoor je steeds een bewijs krijgt voor jezelf, dat die wrevel terecht is. Daardoor blijf je steeds meer stress creëren en kan je eventueel ook ziek worden. Ik kan me herinneren dat ik in de jaren 80 bij een bedrijf werkte en rondliep met een soort wrok tegen mijn baas, omdat die niet wilde investeren in de toekomst en er voor koos het bedrijf te sluiten. Toen ik mij bewust werd van die wrok heb ik heel nadrukkelijk een aantal keren het vergevingsproces naar mezelf en naar hem gedaan. Daardoor kwam er vrede in mijn hart en toen gebeurden er wonderlijke dingen waardoor ik onrechtstreeks dankzij hem een eigen bedrijfje begon, dat spectaculair groeide en waarbij ik slechts één dag in de maand hoefde te werken. Daardoor had ik zowel de financies als de tijd om me verder te ontplooien o.a. door NLP in New York en het sjamanisme in Peru, en een opleidingsinstituut NLP te starten, en vele workshops voor bewustwording te geven tot op vandaag. Als ik me vandaag nog ergens druk in maak in het verkeer, of in de politiek doe ik onmiddellijk het verkorte vergevingsproces, want ik besef dat ik daar ook een verantwoordelijk onderdeel van ben. Dat gaat als volgt: "Het spijt me, vergeef me, ik dank je, ik hou van je." Dan komt er onmiddellijk terug rust in mezelf waardoor ik efficiënter kan reageren. Het is eigenlijk direct gericht naar jezelf omdat je weet dat de andere persoon een reflectie is van jezelf. Het is ook gericht naar jouw hoger Zelf, of naar de schepper van het universum, en je vraagt vergeving voor het verstoren van de oorspronkelijke harmonie. Door jezelf bewust te bevrijden van je verleden met Ho'oponopono, kan je met een schone lei beginnen en een andere, mooiere toekomst creëren. Vergeven is een gevangene verlossen en dan ontdekken dat je zelf die gevangene was. Vergeven doe je niet voor de ander maar voor jezelf.

Paul Liekens


Maak een gratis website.